Home » Geen categorie » De Greef start met een overwinning in Colombia

De Greef start met een overwinning in Colombia

De Greef start met een overwinning in Colombia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft zich – niet zonder moeite – geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Barranquilla (Colombia), de Seguros Bolivar Open ($ 50 000 +H). Tegen thuisspeler Felipe Mantilla verloor hij nog de eerste set, maar zette hij de situatie daarna volledig recht.

Arthur De Greef (ATP-266) begon tegen de twee jaar jongere Colombiaan Felipe Mantilla (ATP-1210) als torenhoog favoriet. Maar op het Colombiaanse gravel was Mantilla allerminst onder de indruk van de Belg. De Greef was het grootste deel van de eerste set oppermachtig op zijn eigen service, maar met twee dubbele fouten en twee verloren punten was Mantilla toch in staat een keer te breaken. En hoewel dit de enige vier punten waren die de Colombiaan in de eerste set won op De Greefs opslag, bleek het toch voldoende om de eerste set te pakken: 3-6.

Die setwinst zorgde er voor dat Mantilla in de tweede set boven zich uit rees. Hij kon Arthur De Greef meer pijn doen op zijn opslag en veroverde zelfs vier breakpunten. Drie kon de Belg er wegwerken, maar eentje was wel raak. Deze keer liet De Greef zich echter niet doen, en hij brak op zijn beurt twee keer door de opslag van Mantilla: 6-3.

In de derde en beslissende set was het beste er vanaf bij Mantilla. De Greef trok de wedstrijd helemaal naar zich toe en met twee breaks verzekerde hij zich van de tweede ronde: 6-3. In die tweede ronde moet Arthur De Greef de baan op tegen de Fransman Florian Reynet (ATP-308), die in de eerste ronde verrassend het vierde reekshoofd, Jonathan Dasnieres de Veigy (ATP-147) naar huis stuurde. De Greef en Reynet speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws