Home » Geen categorie » De Greef strandt op plaats 315

De Greef strandt op plaats 315

De Greef strandt op plaats 315

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Arthur De Greef (ATP-386) zijn de halve finales het eindstation geworden op het challengertoernooi van Cali ($ 40 000 +H). Zijn uitstekende drie weken in Colombia ziet hij wel beloond met een mooie sprong op de ranglijsten.

In de halve finales moest De Greef het terrein op tegen de Chileen Gonzalo Lama (ATP-254). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar, maar voor de Belg was het al zijn veertiende wedstrijd in drie weken tijd. Dat begon toch wat door te wegen en daar profiteerde Lama optimaal van. Met vier breaks over de hele wedstrijd was De Greef altijd op achtervolgen aangewezen. Hij kon er nog twee goedmaken, maar dat volstond niet om een 3-6 3-6-nederlaag te voorkomen. Lama zou later nog doorgaan om het toernooi op zijn naam te schrijven.

De drie fantastische weken van De Greef in Colombia – met toernooiwinst, finale en nu dus halve finale – leggen hem echter geen windeieren. Naast het prijzengeld zijn ook de ATP-punten mooi meegenomen. Voor zijn reis naar Zuid-Amerika kampeerde de 22-jarige Belg nog op plaats 452. Deze week nadert hij de top 300 door nummer 315 op te eisen. Dat is echter geen record voor De Greef. In juni 2013 stond hij namelijk even op 211.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws