Home » Geen categorie » De Greef strijdt voor titel in Napels

De Greef strijdt voor titel in Napels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Arthur De Greef (ATP-206) zet zijn goede vorm verder op de Capri Watch Cup (Challenger, €42 500, gravel) in Napels. In de halve finale ging hij vlot voorbij de Roemeen Marius Copil (ATP-199). De Belg kan in de finale de eerste challenger uit zijn carrière winnen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Greef voelt zich in zijn sas op het gravel van Napels. Hij stuntte eerst tegen het eerste reekshoofd en ging daarna vlot naar de halve finale. Daarin stond hij tegenover de Roemeen Copil. In onderlinge duels stond het 1-0 voor onze landgenoot.

In de eerste set imponeerde De Greef met een eerste opslagpercentage van 73 procent. Hij ging door Copils opslag en greep de eerste set met 6-3. De tweede set ging nog beter voor de 24-jarige De Greef. Twee breaks later dwong de Belg Copil naar de exit met 6-2 na een duel van amper één uur. In de finale volgt een duel met de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-171).

De finaleplaats levert veel positieve mijlpalen op voor De Greef. Hij bereikt zijn tweede finale in een challengertoernooi dit jaar, na een finaleplaats in Buenos Aires in januari. In maart pakte De Greef ook al zijn tiende Futurestitel in Tunesië. Door zijn sterke prestatie zal hij klimmen naar de top 200, rond plaats 198, en zal zo zijn hoogste ranking ooit behalen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS