Home » Grand Slam » Roland Garros » De Greef stunt alweer

De Greef stunt alweer

De Greef stunt alweer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft opnieuw voor een stunt gezorgd. Nadat hij het vorige week tot in de halve finales van de challenger van Barranquilla (€ 50 000 +H) schopte, stuurde hij dinsdag in de eerste ronde van de Panama Cup 2013 (€ 35 000 +H) het vijfde reekshoofd in drie sets terug naar huis.

Arthur De Greef beleeft op dit moment hoogdagen. Nadat hij zich vorige week met zijn prestaties in Barranquilla quasi zeker plaatste voor de kwalificaties van Rolland Garros, begon hij ook deze week weer met volle moet aan een nieuw toernooi. In Panama wachtte in de eerste ronde echter een moeilijke opgave. Het vijfde reekshoofd, de Fransman Jonathan Dasnieres De Veig (ATP-148), ging er namelijk alles aan doen om De Greef te stoppen.

Maar Arthur De Greef had geen zin om zich zomaar zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. De Greef begon gefocust en met een break voorsprong pakte hij de eerste set: 6-4. In de tweede set belandde de Belg echter in een dipje. Hij moest toekijken hoe De Veig tot drie keer toe door zijn opslag ging, en zag uiteindelijk de onthutsende 1-6-cijfers op het bord verschijnen.

Een derde set moest dus beslissen over de uiteindelijke winnaar. En daarin toonde De Greef zijn mentale veerkracht. Hij vergat de tweede set en begon terug sterker te spelen. Twee breakpunten benutte hij, en evenveel werkte hij er weg: 6-2. Op die manier plaatste Arthur De Greef zich na 2 uur en 8 minuten voor de tweede ronde. Daar wacht hij de winnaar van het duel tussen Axel Michon (ATP-328) en Renzo Olivo (ATP-232) op.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws