Home » Geen categorie » De Greef stunt in Buenos Aires

De Greef stunt in Buenos Aires

De Greef stunt in Buenos Aires

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-266) heeft een knappe prestatie neergezet op de Racket Club Open ($ 50 000 +H) in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij klopte het derde reekshoofd en stootte zo door naar de kwartfinale.

De 23-jarige De Greef speelt deze week op het gravel van het Argentijnse Buenos Aires. Hij begon sterk aan het toernooi met een vlotte zege in de eerste ronde. In de tweede ronde stond de Belg tegenover de één jaar jongere Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP-125), het derde reekshoofd in Buenos Aires. Carballes Baena stond maar liefst 141 plaatsen hoger op de ATP-ranking en startte dus als torenhoog favoriet.

Het begin van de partij leek ook het verschil op de ranking te weerspiegelen. Carballes Baena vloog in sneltempo naar 6-1 in de eerste set en liet onze landgenoot geen schijn van kans. De Greef gaf echter niet op en keerde in de tweede set terug met 6-3. In de beslissende derde set haalde de Belg het met 7-5 na een spannende strijd van 2 uur en 11 minuten. In de kwartfinale komt De Greef opnieuw een reekshoofd tegen. Hij neemt het op tegen de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-147), het achtste reekshoofd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws