Home » Geen categorie » De Greef stunt in Rio

De Greef stunt in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het toernooi van Rio de Janeiro (ATP 500) heeft Arthur De Greef (ATP-138) voor een knappe stunt gezorgd. Hij versloeg in de openingsronde de titelverdediger en nummer 30 van de wereld Pablo Cuevas.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op het gravel van de Rio Open wist De Greef zich vanuit de kwalificaties naar de hoofdtabel te werken. Hierin werd er hem geen cadeau voorgeschoteld: de Argentijn Cuevas was het derde reekshoofd. Onze Belg heeft zijn visitekaartje afgeleverd en knap tennis laten zien.

De Greef wist door efficiënt tennis en solide serveerwerk het de Argentijn knap lastig te maken in de openingsset. Zelf moest De Greef geen enkel breakpunt toestaan. Eén break in de eerste set was voldoende om de set te nemen met 6-3. Letterlijk het omgekeerde verhaal in de tweede set waar Cuevas beter begon te serveren. Ook de Argentijn had aan één break genoeg om een derde set af te dwingen. De tweede set ging naar Cuevas met 3-6.

Nagelbijten in de derde set

Beide spelers wisten in de beslissende set een aantal breakpunten te versieren, maar het was pas in de eindfase dat De Greef de finale break kon maken. Met een waanzinnig punt wist De Greef met een 6-5 een mentale tik uit te delen. Geniet even mee:

Onze Belg kon uiteindelijk de break forceren en zo na 2u14 zijn “grootste overwinning van mijn carrière” te behalen, aldus De Greef. De eindstand was 6-3, 3-6 en 7-5.

“Het was ongelooflijk.”, verklaarde De Greef na de wedstrijd, “Ik speelde vanaf de start tot het einde een heel goede wedstrijd. Het publiek was fantastisch en werd wild. We hebben enkele knappe punten gespeeld. Ik heb er echt van genoten”.

De Greef had ook mooie woorden voor zijn coach Olivier Rochus: “Hij heeft me het afgelopen jaar enorm goed geholpen. Het werd tijd om een klepper te verslaan.”

In de volgende ronde neemt De Greef het op tegen een andere kwalificatiespeler Nicolas Kicker (ATP-123).

koen

koen

MEER NIEUWS