Home » Geen categorie » De Greef stunt tegen nummer 84 van de wereld

De Greef stunt tegen nummer 84 van de wereld

De Greef stunt tegen nummer 84 van de wereld

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-189) heeft een knappe prestatie neergezet op het Challengertoernooi van Milaan (€ 42 500, gravel). Hij verbaasde met een zege tegen eerste reekshoofd Rogerio Dutra Silva (ATP-84).

De Greef won in de eerste ronde van de Chileense kwalificatiespeler Nicolas Jarry (ATP 590). In de tweede ronde kreeg hij een zware opdracht tegen het Braziliaanse topreekshoofd Rogerio Dutra Silva, het nummer 84 op de ATP-ranking. Dutra Silva won eerder dit jaar op gravel in Rio in drie sets het eerste duel met De Greef. Nu kwamen ze elkaar opnieuw op gravel tegen.

In de eerste set waren De Greef en Dutra Silva aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak de beslissing brengen. De Braziliaan haalde het met 7-1 in de tiebreak. In de tweede set ging De Greef drie keer door de opslag van zijn tegenstander. De 24-jarige Belg verloor zelf één keer zijn opslag maar kwam wel langszij in de tweede set met 6-2.

De Greef bleef sterk tennissen in de derde set. Hij benutte opnieuw een breakpunt en mocht bij 5-3 serveren voor de match. De Greef hield het hoofd koel in het beslissende opslagspelletje. Hij redde drie breakpunten en maakte de partij af bij zijn derde matchbal. In de kwartfinale speelt De Greef tegen vijfde reekshoofd Marco Cecchinato (ATP-140) of de Ecuadoraan Emilio Gomez (ATP-291).

Hieronder kan je de stunt van De Greef herbekijken. Eerder werden Kimmer Coppejans (ATP-212) en Yannik Reuter (ATP-266) uitgeschakeld in het enkeltoernooi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws