Home » Geen categorie » De Greef stuurt ook achtste reekshoofd naar huis

De Greef stuurt ook achtste reekshoofd naar huis

De Greef stuurt ook achtste reekshoofd naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van een challengertoernooi. Dat deed hij in Barranquilla, Colombia, op de Seguros Bolívar Open (€ 50 000 +H).

Arthur De Greef (ATP-266) houdt van het Colombiaanse gravel aangezien hij er de knappe prestaties blijft opstapelen. Dit keer was het aan de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-190), het achtste reekshoofd, om met de opkomende De Greef kennis te maken.

In de eerste set maakte Trungelliti zelfs geen enkele kans. De Greef was oppermachtig op zijn eigen opslag en kon zelf een keer door die van zijn tegenstander gaan: 6-3. Ook in de tweede set slaagde de Belg daar een keertje in, maar ditmaal moest hij wel toezien hoe Marco Trungelliti twee keer door zijn opslag ging: 3-6. Een derde set moest dus beslissen over wie er naar de halve finale mocht.

In die derde set kreeg de Argentijn maar liefst drie breakpunten op de opslag van Arthur De Greef, maar die werden één voor één weggewerkt. De Greef zelf kreeg er op zijn beurt ook twee, maar de Belg kon er wel een van benutten. En zo kon Arthur De Greef na bijna 2 uur en 20 minuten juichen: 6-3.

Arthur De Greef wordt voor deze overwinning natuurlijk ook beloond. Op de eerste plaats is er al de eerste halve finale op een challengertoernooi uit zijn nog prille carrière. In die halve finale komt De Greef uit tegen een andere Argentijn, Facundo Bagnis (ATP-203). Bagnis en De Greef ontmoetten elkaar nooit eerder op een tennisterrein. Anderzijds zal de Belg maandag op de rankings ook een serieuze sprong van maar liefst 40 plaatsen maken, tot op plaats 226.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws