Home » Grand Slam » Roland Garros » De Greef tennist op een wolk op zijn eerste grand slam

De Greef tennist op een wolk op zijn eerste grand slam

De Greef tennist op een wolk op zijn eerste grand slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. Ruben Bemelmans verloor en mag zijn koffers pakken.

Arthur De Greef (ATP-226) beleeft het jaar van zijn doorbraak. De 21-jarige Belg is een groentje wat betreft grandslamtoernooien, maar bewijst in de kwalificaties van Roland Garros dat hij met de grote der Aarde mee kan. In de tweede ronde van de kwalificaties had hij op geen enkel moment problemen met de Fransman Axel Michon (ATP-328). De Greef gunde hem welgeteld drie games: 6-2 en 6-1. In de laatste kwalificatiewedstrijd moet De Greef de baan op tegen het elfde reekshoofd, de Amerikaan Denis Kudla (ATP-143). Kudla had echter wel een marathonpartij met 15-13 in de derde set nodig om die laatste kwalificatieronde te bereiken. Kudla en De Greef ontmoetten elkaar al eens in 2009 op de US Open voor junioren. Toen won Kudla in drie sets.

Ruben Bemelmans (ATP-139) kwam woensdag ook in actie in de tweede kwalificatieronde van Roland Garros. Hij, geplaatst als dertigste reekshoofd, had het echter moeilijk tegen de Spanjaard Pere Riba (ATP-714). Uiteindelijk kon hij toch nog een tiebreak uit de brand slepen in de eerste set. Bemelmans verloor die echter ruim (1-7) en daarna brak de veer. Riba leek vleugels gekregen te hebben en pakte makkelijk de tweede set: 2-6. Exit Bemelmans dus.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws