Home » Geen categorie » De Greef wint Belgisch duel in Columbia

De Greef wint Belgisch duel in Columbia

De Greef wint Belgisch duel in Columbia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-470) heeft zich in Columbia, op het ITF-toernooi van Pareira ($ 15 000), geplaatst voor de halve finales. Hij deed dat door landgenoot Yannick Reuter (ATP-321) uit te schakelen.

De Greef won vorige week al een toernooi in Columbia en ook deze week is hij goed op weg om die prestatie over te doen. In de eerste ronde verraste de 22-jarige Belg al door eerste reekshoofd Carlos Salamanca (ATP-274) uit te schakelen. Ook in de tweede ronde kende hij weinig problemen met Facundo Mena (ATP-492). Om de halve finale te bereiken moest hij echter ook nog voorbij landgenoot Yannik Reuter, het vijfde reekshoofd.

Meer dan 150 plaatsen scheiden hun op de wereldranglijst, maar op de baan leek daar weinig sprake van te zijn. Een spannende eerste set moest beslist worden in een tiebreak. Daarin wisselden de kansen, maar uiteindelijk was het Arthur De Greef die net twee puntjes meer scoorde: 10-8.

In de tweede set was het verschil tussen beide Belgen duidelijker. De Greef had een mentale opsteker na de eerste set en kon telkens net wat meer. Yannick Reuter had wat meer problemen om het niveau van De Greef bij te houden, en kon twee breaks niet meer goed maken. Resultaat: 6-2.

In de halve finales neemt De Greef het op tegen het vierde reekshoofd, Hugo Dellien (ATP-311). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws