Home » Geen categorie » De Greef wint eerste wedstrijd in vier maanden in Boedapest

De Greef wint eerste wedstrijd in vier maanden in Boedapest

Op het challengertoernooi van Boedapest (Hongarije, € 64 000) heeft Arthur De Greef (ATP-201) eindelijk nog eens een zege beet. Hij versloeg een kwalificatiespeler in twee sets.

De Belg moest het in de openingsronde opnemen tegen de Duitser Jeremy Jahn (ATP-374). De twee jaar oudere Jahn kon zich plaatsen voor de hoofdtabel vanuit het kwalificatietoernooi. De Greef moest enkel in de eerste set zijn service prijsgeven, maar nam daarna relatief eenvoudig afstand van zijn tegenstander. Na 1 uur en 7 minuten wedstrijd stonden de 6-1 en 6-3 cijfers op het scorebord.

Dit is de eerste overwinning van De Greef in ruim vier maanden tijd. Op het challengertoernooi van Almaty (Kazachstan, $ 50 000) bereikte hij in oktober van vorig jaar de kwartfinale. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest komt hij nu uit tegen Jurgen Zopp (ATP-173) of Zsombor Piros (ATP-521).