Home » ATP » De Greef wordt coach van Bonaventure en zet punt achter carrière

De Greef wordt coach van Bonaventure en zet punt achter carrière

De Greef wordt coach van Bonaventure en zet punt achter carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-338) stopt met tennissen. De Brusselaar gaat voortaan Ysaline Bonaventure (WTA-123) begeleiden.

Bonaventure maakte het nieuws bekend op Instagram: “Een nieuw jaar, een nieuw team. Arthur wordt mijn nieuwe coach en ook Clément Geens (ATP-624) zal me enkele weken helpen om mijn doelen te bereiken. Het zijn twee personen die ik ten zeerste apprecieer en vertrouw.”

De 28-jarige De Greef gaf meer uitleg bij zijn beslissing aan La Dernière Heure: “Ik heb er twee jaar over nagedacht, ik had echt genoeg van het leven van een tennisspeler. Het reizen, de stress, het ver weg zijn van mijn familie. Mijn goede vrienden Steve Darcis en Yannik Reuter zijn er ook mee gestopt, ik haalde er geen plezier meer uit. Ik heb ook net de club van Géronsart gekocht, het is een doel om die verder uit te bouwen.”

Geen spijt

De Greef heeft geen spijt: “Als ik het opnieuw zou moeten doen, dan zou ik alles op dezelfde manier aanpakken. 2017 was voor mij een gouden jaar, toen speelde ik de eerste ronde van Roland Garros tegen Richard Gasquet (ATP-48). Er had misschien wel meer ingezeten. Ik klom toen naar de 113e plaats, wat bewijst dat ik het op het circuit heb gemaakt. Op het ATP 500-toernooi van Rio klopte ik Pablo Cuevas met 6-3, 3-6 en 7-5, mijn mooiste overwinning ooit. Door Covid-19 bracht ik meer tijd met mijn familie door, en op het einde werd het moeilijk om me nog te motiveren om te trainen. Ik ben blij met mijn keuze.”

Onze landgenoot gaat nu een nieuwe uitdaging aan als begeleider van Bonaventure: “Met Ysa is het anders, dit project motiveert me. We ontmoetten elkaar op het juiste moment. Ik zou het moeilijk hebben om 365 dagen per jaar in België te zijn. Ik zal Ysaline vijftien weken per jaar begeleiden en daarnaast draait mijn leven om mijn vriendin Chloe, mijn familie en sport.”

Mooiste punt

Hieronder kan je nog een keer genieten van wat – volgens ons – één van de mooiste punten ooit van De Greef was. Hij maakte het op het Challengercircuit in 2019.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws