Home » Billie Jean King Cup » De halve finales in de Fed Cup zijn bekend

De halve finales in de Fed Cup zijn bekend

De halve finales in de Fed Cup zijn bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen weekend zagen we onze Belgische dames winnen in de World Group II. Ook in de eerste World Group werd er getennist. Hieronder zien jullie wie er naar de halve finales mag en wie naar de World Group play offs moet gaan.

Tjsechië vs. Spanje

Het was al de vijfde ontmoeting tussen beide landen en het stond 2-2 voor het begin van dit duel. In het Tsjechische Ostrava kon de Tjeschische ploeg rekenen op een sterk team. Karolina Pliskova (WTA-3) won haar twee wedstrijden eenvoudig tegen Roland Garros kampioene Garbiñe Muguruza (WTA-7) en Lara Arruabarrena (WTA-70). Muguruza kon in de eerste wedstrijd na een vreemde partij het eerste punt binnenhalen tegen Barbora Strycova (WTA-17).

(null)

(null)


Strycova kon het beslissende punt binnenhalen tegen de Spaanse Arruabarrena. Het dubbelspel, dat er eigenlijk niet meer toe deed, ging naar de Spaanse dames. Tsjechië gaat dus door naar de halve finale en aast op een vierde opeenvolgende titel, het totaal staat al op tien titels (als we Tsjechoslowakije mee tellen). Eindstand was 3-2 in het voordeel voor Tsjechië.

Verenigde Staten vs. Duitsland

Sterkhouder Coco Vandeweghe (WTA-20) moest het Amerikaanse team naar de overwinning brengen, maar het was Alison Riske (WTA-40) die het eerste punt binnenhaalde tegen Andrea Petkovic (WTA-51). Vandweghe kon eenvoudig winnen van Julia Goerges (WTA-57) en bracht hun team op een 2-0 voorsprong. De halve finaliste van de Australian Open Vandeweghe kon de dag daarop ook het beslissende punt binnenhalen door in drie sets voorbij Petkovic te gaan. Vandeweghe won maar liefst tien games op rij om de overwinning binnen te halen. Enkel het dubbelspel werd nog gespeeld, waarin de Duitse dames moesten opgeven. Eindstand was 4-0. De Verenigde Staten mogen het in de halve finale opnemen tegen Tsjechië.

(null)

(null)


Er was even ophef tijdens deze ontmoeting. De Amerikaanse organisatoren hadden het verkeerde volkslied van Duitsland geselecteerd. Ze zongen het volkslied uit het Nazi-tijdperk, wat tot onbegrip van de aanwezigen en het team kon rekenen waarop ze prompt het juiste lied zongen. US Tennis excuseerde zich daarna voor de vergissing. Bekijk hier het pijnlijk moment:

https://twitter.com/TheTennisPurist/status/830765143403421697

Wit-Rusland vs. Nederland

Wit-Rusland heeft voor een verrassing gezorgd door met zware cijfers van Nederland te winnen. Het Wit-Russische team kende met Aliaksandra Sasnovich (WTA-128) haar best geplaatste speelster. Zij kon in het eerste duel in drie sets winnen van Michaele Kraijcek (WTA-253). Kiki Bertens (WTA-24) kon de bordjes weer gelijk hangen door in een spannende wedstrijd te winnen van Aryna Sabalenka (WTA-142).

(null)

(null)


De volgende dag kon Sasnovich relatief gemakkelijk winnen van Bertens en Sabalenka won in twee sets van Kraijcek om zo op een 3-1 voorsprong te komen. Het dubbelspel, dat voor de statistieken werd gespeeld, ging eveneens naar Wit-Rusland. Eindstand: 4-1 voor Wit-Rusland. Nederland moet dus naar de play offs om een plaats in de World Group te kunnen behouden.

Zwitserland vs. Frankrijk

Op papier was de winnaar van deze ontmoeting een van de meest moeilijk te voorspellen. Op de hardcourt banen van Genève mochten Timea Bacsinszky (WTA-16) en Alizé Cornet (WTA-43) de spits afbijten. De Zwitserse Bacsinszky was de Française de baas in twee sets. Kristina Mladenovic (WTA-31) kon de stand weer gelijk trekken door komaf te maken met Belinda Bencic (WTA-81).

(null)

(null)


Op zondag wist Bacsinszky van Mladenovic te winnen na een erg spannende wedstrijd. In een wedstrijd van maar liefst 3u17 kon Bacsinszky met 7-6(4), 4-6, 7-5 de stand op 2-1 brengen. Bencic bezorgde het beslissende punt door relatief eenvoudig te winnen van Cornet. Het dubbelspel met toppers zoals Martina Hingis (WTA D-8) en Mladenovic (WTA D-3) ging eveneens naar de Zwitsers. Eindstand was 4-1 in het voordeel van Zwitserland die in de halve finale het mogen opnemen tegen Wit-Rusland.

Halve finales en play offs

De halve finales van de Fed Cup worden in het weekend van 22-23 april gespeeld. De halve finales zien er dus als volgt uit:

Door de winst van België in World Group II mogen ze naar de play offs om een plaats te veroveren in de World Group. De play offs worden gespeelde door de verliezende teams in de eerste ronde van de World Group en door de winnende teams van de World Group II. Frankrijk, Duitsland, Rusland en Nederland hebben een reekshoofdstatus toegewezen gekregen. Zij komen uit tegen een van de volgende teams: Slovakije, Spanje, Oekraïne of België. De play offs worden in hetzelfde weekend van 22-23 april gespeeld.

koen

koen

Meer nieuws