Joris De Loore (ATP D-343) en Ruben Bemelmans (ATP D-274) zullen in de finale van de Davis Cup van komend weekend de Belgische dubbeltandem vormen. Dat bleek donderdagmiddag tijdens de loting in Rijsel.

Zowel Johan Van Herck als Yannick Noah probeerden gedurende de week heel wat verwarring te zaaien over hun selectie door reservespelers mee te nemen en iedereen samen te laten trainen. Net voor de loting op donderdagmiddag, moest de definitieve beslissing voor de teamselectie echter doorgegeven worden. Voor België was dat zonder verrassingen.

Van Herck kan rekenen op een volledig herstelde De Loore en verkoos hem dus boven Arthur De Greef (ATP-181). David Goffin (ATP-7), Steve Darcis (ATP-76) en Bemelmans (ATP-118) waren vooraf al certitudes.

De Loore en Bemelmans verdienden eerder al hun strepen in het dubbelspel, zowel tijdens de Davis Cup als in andere toernooien. Zo behaalden ze dit jaar twee keer de halve finale en een keer de finale van een Challengertoernooi. De grote knalprestatie van Bemelmans en De Loore kwam echter al vorig jaar in de Davis Cup, toen ze het topduo Melo (ATP D-1)-Soares (ATP D-10) versloegen.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.