Home » Geen categorie » De Loore door, Coppejans komt te kort

De Loore door, Coppejans komt te kort

De Loore door, Coppejans komt te kort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Cherkassy, Oekraïene heeft Joris De Loore (foto) zich met een gelukje weten te plaatsen voor de kwartfinales van het enkelspel. Kimmer Coppejans gaf alles wat in hem zat, maar kwam uiteindelijk toch nipt te kort en kan dus zijn koffers pakken. Op die manier wordt er ook een Belgisch duel vermeden.

Kimmer Coppejans (ATP-639) had het ook niet getroffen met zijn loting. Na een makkelijke eerste ronde, moest hij meteen de baan op tegen thuisspeler, maar vooral eerste reekshoofd, Artem Smirnov (ATP-426) die in 2011 nog bijna goed was voor een plaatsje in de top-250. Coppejans vocht echter als een leeuw, en duwde Smirnov tot het uiterste. Enkel het laatste tikje om de Oekraïner helemaal van de klif te duwen, ontbrak: 6-7 (5-7), 6-4 en 4-6.

Joris De Loore (ATP-553) had dan weer meer geluk. Ook hij had een makkelijke eerste ronde achter de rug en moest het in de tweede ronde opnemen tegen een reekshoofd. De Pool Grzegorz Panfil (ATP-517), nummer 7 op de tabel, won de eerste set nog met een break voorsprong (4-6), maar moest in de tiebreak van de tweede set de handdoek in de ring gooien. Zo overhandigde Panfil de kwartfinale aan De Loore die het daar zal moeten opnemen tegen, jawel, Coppejans-killer Smirnov. Zij kruisten vorig jaar al eens twee weken achter elkaar hun degens. De eerste keer won de Belg, de tweede keer was voor de Oekraïner.

En ook in het dubbelspel doet Joris De Loore het goed. Daarin staat hij namelijk aan de zijde van Jeroen Vanneste in de halve finales nadat ze in de kwartfinale pas in een supertiebreak afstand konden nemen van een Italiaans duo.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws