Home » Geen categorie » De Loore en Bemelmans grijpen naast de titel

De Loore en Bemelmans grijpen naast de titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joris De Loore (ATP D-531) en Ruben Bemelmans (ATP D-323) zijn er niet in geslaagd de titel te behalen op het challengertoernooi van Kyoto ($50 000 + H). Ze verloren een spannende finale van de Thaise eerste reekshoofden. 

Het Belgische duo moest het opnemen tegen de Thaise tweelingbroers Sanchai Ratiwatana (ATP D-102) en Sonchat Ratiwatana (ATP D-98). Op papier waren de Thaise spelers favoriet, maar onze Belgen kenden de beste start. Ze konden de eerste set op hun naam schrijven met 6-4. Al vroeg in de tweede set konden de Ratiwatana broers een break voorsprong nemen die ze niet meer uit handen gaven. De Loore en Bemelmans tennisten drie breakkansen bij elkaar die ze niet konden benutten. De tweede set ging met 4-6 naar de tegenstander.

De super tie break moest de beslissing brengen waar Ratiwatana/Ratiwatana al gauw op voorsprong kwamen. Ook deze voorsprong wisten ze te behouden en na 1u08 stond de 6-4, 4-6, 7-10 eindscore vast.

De Loore (ATP-200) en Bemelmans (ATP-152) reizen nu door naar een andere Japanse challenger in Yokohama ($50 000 + H). Hierin komen ze respectievelijk uit tegen Tatsuma Ito (ATP-186) en Lloyd Harris (ATP-294). Bemelmans is het zesde reekshoofd in Yokohama.

koen

koen

MEER NIEUWS