Home » Rising Stars Tennis Tour » De Loore en Cagnina naar finale in Duinbergen

De Loore en Cagnina naar finale in Duinbergen

De Loore en Cagnina naar finale in Duinbergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore en Julien Cagnina hebben zich vandaag geplaatst voor de finale van het toernooi in Duinbergen.

Joris De Loore (ATP-588) speelt in Duinbergen zijn derde toernooi van het jaar na zes maanden blessureleed. Zijn eerste wedstrijd van het jaar speelde hij op het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van De Haan. Daar moest hij in de eerste ronde opgeven tegen Laurens Verboven omdat hij nog last had aan zijn schouder. Vorige week in Knokke bereikte de 22-jarige De Loore de halve finale. Hij moest het onderspit delven tegen Omar Salman, de latere winnaar.

Op weg naar de finale in Duinbergen klopte hij achtereenvolgens Vincent Van Den Honert (7-6 en 6-1), Stijn Meulemans (7-5 en 6-4) en Lennart Zynga (6-4 en 6-2). Vandaag speelde hij tegen de verrassing van het toernooi, Jolan Cailleau. De 20-jarige Cailleau speelde zijn eerste halve finale op een Futurestoernooi. In de eerste set ging het snel en haalde De Loore het met 6-1. In de tweede set ging het gelijk op. Cailleau haalde het op het einde en kon een derde set uit de brand slepen: 7-5. De meer ervaren De Loore haalde het uiteindelijk in de derde set met 6-2.

Julien Cagnina (ATP-288) heeft het naar zijn zin op de Rising Stars Tennis Tour. Hij is al negen wedstrijden ongeslagen op het Belgische gravel. Drie weken geleden won hij het toernooi van De Haan. Nadien nam hij één week vakantie en lastte hij een trainingsstage in Parijs in.

In de eerste en tweede ronde had de 21-jarige Cagnina telkens een driesetter nodig om zich te ontdoen van zijn tegenstander. Hij haalde het van Louis Cant (3-6 6-2 6-0) en Caio Silva (5-7 6-1 6-3). In de kwartfinale gaf Omar Salman op in het begin van de tweede set na een spannende tiebreak in de eerste set. In de halve finale nam Cagnina het op tegen de 20-jarige Jacob Grills uit Australië. Met twee maal 6-1 haalde Cagnina het van de Australiër.

Morgen om 14u30 wordt de finale tussen De Loore en Cagnina gespeeld.

De twee Belgen speelden één maal eerder tegen elkaar. Twee jaar geleden haalde De Loore het in de finale van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Knokke met 6-0 en 6-2 van Cagnina.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws