Home » ATP » De Loore ging recent opnieuw onder het mes: “Al zeven operaties gehad”

De Loore ging recent opnieuw onder het mes: “Al zeven operaties gehad”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joris De Loore (NG) werd anderhalve week geleden geopereerd aan zijn linkerheup. “Ik denk dat ik nu aan zeven operaties zit”, vertelt hij aan Sporza.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Loore, ooit gelanceerd als beloftevol tennisser, schopte het in 2016 tot de 174e plaats op de wereldranglijst. In de Davis Cup leek hij, aan de zijde van Ruben Bemelmans (ATP-227), tot een vaste waarde in het dubbelspel te gaan uitgroeien. Helaas, de West-Vlaming viel de voorbije jaren van de ene blessure in de andere en speelde al twee jaar geen officiële wedstrijd meer.

“Toch hou ik nog een beetje moed over om door te gaan”, blijft De Loore positief. “Ik wil het gewoon nog één keer proberen, want ergens weet ik dat ik de top 100 kan bereiken. Ik trek me op aan de momenten die ik heb gehad, zoals spelen in de Davis Cup. Hopelijk kan ik dat ooit nog eens meemaken.”

Stoppen

De Loore geeft toe dat hij er al over heeft nagedacht om te stoppen met tennissen, maar de passie is te sterk. “Mijn grote droom voor 2021 is om een volledig jaar te kunnen spelen zonder miserie.”

De Loore is intussen 27.

Joris De Loore en Ruben Bemelmans - © IMAGELLAN
Joris De Loore en Ruben Bemelmans – © IMAGELLAN

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS