Home » Geen categorie » De Loore grijpt naast trofee

De Loore grijpt naast trofee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Yokohama (Japan, $50 000) is Joris De Loore (ATP D-394) er niet in geslaagd de dubbeltitel op zijn naam te schrijven. Ze verloren nipt van een Kroatisch duo. 

Voor de tweede week op rij kon De Loore voor de titel strijden in een Japanse Challenger. Samen met zijn dubbelpartner Luke Saville (ATP D-123) begon onze Belg het beste aan de partij. De Kroatische broers Tomislav Draganja (ATP D-220) en Marin Draganja (ATP D-124) moesten hun meerdere erkennen in het sterke spel van het Belgisch/Australische duo. Met één break op zak werd het 6-4 voor De Loore en Saville.

De rollen werden omgekeerd in de tweede set waar de Draganja broers konden profiteren van een minder goed draaiende service van De Loore en Saville. 3-6 voor de Kroaten was het resultaat. Een super tie break moest de beslissing brengen. Hierin kwamen De Loore en Saville al vroeg op een achterstand die ze niet meer konden ophalen. Na 1u07 viel het doek voor onze Belg en zijn dubbelpartner. Setstanden waren 6-4, 3-6 en 4-10.

De Loore streed voor zijn eerste dubbeltitel op het challengerniveau. Pittig detail: vorige week verloor De Loore, toen aan de zijde van Ruben Bemelmans (ATP D-278), in de finale van Kyoto van … twee broers.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER