Home » ATP » De Loore grijpt nipt naast titel in Lille

De Loore grijpt nipt naast titel in Lille

De Loore grijpt nipt naast titel in Lille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-188) heeft geen tweede Challengertitel veroverd in Lille (Challenger 100, Frankrijk). Hij verloor in de finale nipt van het topreekshoofd.

Het was een spannende strijd in de finale in Lille tussen De Loore en de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-83). Topreekshoofd en thuisspeler Rinderknech nam de beste start met 6-4 in de openingsset.

Daarna kwam De Loore langszij met 6-3. In de beslissende derde set vielen er geen breaks. Rinderknech was met 10-8 nipt de sterkste in de tiebreak.

(lees verder onder de Instagrampost)

Dankzij zijn finaleplaats in Lille klimt De Loore 23 plaatsen naar het nummer 188 op de ATP-ranking. Deze week speelt hij op het Challengertoernooi van Lugano (Challenger 75, Zwitserland). De Loore treft in de eerste ronde Pierre-Hugues Herbert (ATP-158). Herbert verloor een paar dagen geleden van De Loore in de halve finale in Lille.

In Lugano zullen Zizou Bergs (ATP-122) en Alexander Blockx (ATP-307) ook in actie komen. Topreekshoofd Berg treft in de eerste ronde de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-189), terwijl Blockx speelt tegen vierde reekshoofd Leandro Riedi (ATP-162) die eerder dit jaar nog het toernooi van Louvain-la-Neuve won.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws