Home » Geen categorie » De Loore imponeert in Italië en verschalkt ’s werelds nummer 75

De Loore imponeert in Italië en verschalkt ‘s werelds nummer 75

De Loore imponeert in Italië en verschalkt ‘s werelds nummer 75

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-285) maakt indruk in Mestre, Italië. Nadat hij in de tweede ronde een maatje te groot was voor landgenoot Yannik Reuter (ATP-272), schakelde hij in de kwartfinales Dusan Lajovic (ATP-75) uit.

De Belgische mannen doen het deze week goed op het Challengertoernooi van Mestre, de XIV Venice Challenge Save Cup (€ 42 500). Nadat Reuter in de eerste ronde het achtste reekshoofd versloeg en De Loore de maat nam van Tomas Lipovsek Puches (ATP-261) kwamen ze elkaar tegen in de tweede ronde. Daarna moesten zij uitmaken wie op de topaffiche met tweede reekshoofd Lajovic mocht staan. Uiteindelijk bleek De Loore net iets consistenter te zijn en met 6-3 en 6-4 plaatste hij zich voor de kwartfinales.

Op de topaffiche gaven niet veel mensen De Loore echt een kans om naar de halve finales door te stoten. Als huidig nummer 75 en ex-nummer 57 van de wereld, staat Lajovic namelijk meer dan tweehonderd plaatsen hoger gerangschikt dan De Loore. Maar die laatste bewees opnieuw dat elke wedstrijd gespeeld moet worden. Op de belangrijke momenten was het namelijk niet de 25-jarige Lajovic die niet van wijken wou weten, maar wel de twee jaar jongere De Loore. De Belg verzilverde vier van zijn zeven breakkansen, terwijl Lajovic er slechts twee van zijn zes succesvol kon omzetten. Met opnieuw 6-3 en 6-4 verzekerde een dolgelukkige De Loore zich dan ook van een plaatsje bij de laatste vier.

Als vreemde eend in die halve finales – De Loore is de enige niet-top 100-speler – neemt hij het zaterdag op tegen derde reekshoofd Horcio Zeballos (ATP-93). Vorig jaar speelde beide heren al eens tegen elkaar op een Challenger in Argentinië. Toen trok Zeballos met 3-6 en 1-6 aan het langste eind.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws