Home » Geen categorie » De Loore klopt Geerts en bereikt halve finale in Bath

De Loore klopt Geerts en bereikt halve finale in Bath

De Loore klopt Geerts en bereikt halve finale in Bath

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Futurestoernooi van Bath (Hardcourt, $ 15 000) heeft Joris De Loore (ATP-501) zich bij de laatste vier geschaard. Hij versloeg Michaël Geerts (ATP-546) in een Belgisch duel. Bij de vrouwen (Hardcourt, $ 25 000) werden Marie Benoit (WTA-288), Elyne Boeykens (WTA-357) en Greet Minnen (WTA-457) in de tweede ronde uitgeschakeld.

In het Britse Bath plaatsten tweede reekshoofd De Loore en zevende reekshoofd Geerts zich gemakkelijk voor de kwartfinale. Daarin streden ze in een Belgische duel tegen elkaar voor een felbegeerd plekje bij de laatste vier. De 22-jarige De Loore begon het sterkste aan het duel en snelde in 31 minuten naar 6-2 in de eerste set. In de tweede set bood de twee jaar jongere Geerts veel meer weerwerk maar werd hij uiteindelijk toch gebroken. Na een match van ongeveer anderhalf uur maakte De Loore het af met 6-3 in de tweede set. De West-Vlaming komt nu in de halve finale derde reekshoofd Filip Peliwo (ATP-471) tegen.

Elyne Boeykens - © Pierre Doignies
Elyne Boeykens – © Pierre Doignies

Bij de vrouwen kon geen enkele landgenote zich plaatsen voor de kwartfinale. Boeykens versloeg in de eerste ronde in een Belgisch duel Klaartje Liebens (WTA-414) maar moest nu in drie sets het onderspit delven tegen tweede reekshoofd Ana Vrljic (WTA-234). Vierde reekshoofd Benoit verloor verrassend van de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-354), terwijl Minnen verloor van topreekshoofd Ana Bogdan (WTA-161). Sofie Oyen (WTA-447) werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws