Home » Davis Cup » De Loore knalt naar overwinning, België klopt Oezbekistan met 3-1

De Loore knalt naar overwinning, België klopt Oezbekistan met 3-1

De Loore knalt naar overwinning, België klopt Oezbekistan met 3-1

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-166) heeft België de overwinning bezorgd in het duel met Oezbekistan. Hij klopte Khumoyun Sultanov (ATP-421) in twee sets.

Net als in zijn eerste wedstrijd serveerde De Loore erg sterk. In het zesde spelletje van de eerste set wist hij een break te forceren. Bij 5-3 mocht onze landgenoot serveren voor de setwinst en het was meteen raak: 6-3.

In de tweede set waren beide spelers wat meer aan elkaar gewaagd. De Loore forceerde de break op love in het vijfde spelletje en kwam daarna niet meer in de problemen. Onze landgenoot maakte het knap af bij het eerste matchpunt en pakte de tweede set met 6-4. België wint met 3-1 van Oezbekistan en mag zich volgend jaar opmaken voor de Davis Cup qualifiers.

Joris De Loore - © Leo Stolck (Tennisplaza)
Joris De Loore – © Leo Stolck (Tennisplaza)

“Het was genieten vandaag, ik voelde wel enige druk, maar ik ben superblij dat ik twee punten voor ons land kon binnenhalen. Kimmer heeft gisteren zijn best gedaan om Sultanov goed af te matten en vandaag kon ik de klus afmaken”, zei De Loore na afloop. Ook kapitein Steve Darcis was blij met de overwinning: “Bedankt aan het talrijk opgekomen publiek voor alle steun dit weekend, dit doet echt deugd. We zijn maar een klein landje, maar we hebben toch sterk gepresteerd dit weekend en kunnen proberen om ons volgend jaar te kwalificeren voor de groepsfase.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws