Home » Geen categorie » De Loore moeizaam verder in Italië

De Loore moeizaam verder in Italië

Op het F10 futurestoernooi van Santa Margherita Di Pula (Italië, $ 25 000) heeft Joris De Loore (ATP-198) zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale. Hij versloeg Viktor Galovic (ATP-546) in drie sets.

De als tweede geplaatste De Loore moest stevig werken om de overwinning binnen te halen. Al van in het begin van de wedstrijd kon de drie jaar oudere Kroaat sterk uithalen. Dankzij goed opslagwerk kon de Belg de eerste set binnenhalen met 6-4. In de tweede manche krikte Galovic zijn niveau wat op en wist De Loore in het nauw te brengen. De Kroaat zette de bordjes gelijk door de tweede set te winnen met 3-6.

De wedstrijd lag weer helemaal open en in de beslissende manche werden er kansen gecreëerd aan beide kanten van het net. Pas in de eindfase van de set kon De Loore de beslissende break forceren. Na 2u39 kon hij de overwinning vieren. De setstanden waren 6-4, 3-6 en 7-5. De volgende tegenstander wordt de thuisspeler Walter Trusendi (ATP-385).