Home » Davis Cup » De Loore moet geblesseerd afzeggen voor duel tegen Australië

De Loore moet geblesseerd afzeggen voor duel tegen Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Slecht nieuws voor het Belgische Davis Cup-team onder leiding van kapitein Johan Van Herck. Joris De Loore (ATP-220) moet afzeggen voor het duel met Australië en wordt vervangen door Arthur De Greef (ATP-147).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Loore blesseerde zich zaterdag op training aan de knie. Maandag kreeg hij geen goed nieuws van de dokter, hij moet een medische ingreep ondergaan en zal enkele weken moeten revalideren.

“Dit is een zware tegenslag, voor Joris zelf en ook voor het team”, aldus van Herck. De Greef vervoegt nu de selectie en Van Herck wacht wat puzzelwerk: “We zullen nu samen met de andere spelers bekijken wat onze sterkste opties zijn. Onze ambitie blijft gelijk, we willen ons plaatsen voor de finale.”

David Goffin (ATP-12), Steve Darcis (ATP-77) en Ruben Bemelmans (ATP-92) trainen samen met De Greef in Paleis 12 in Brussel. Donderdag wordt de loting bekendgemaakt.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER