Home » Geen categorie » De Loore na moeizame start verder in Samarkand

De Loore na moeizame start verder in Samarkand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joris De Loore (ATP-190) heeft de tweede ronde van de Samarkand Challenger (Oezbekistan, $ 75 000) bereikt. Hij klopte Ricardas Berankis (ATP-243) in twee sets. 

De Loore is het zesde reekshoofd in Samarkand en moest het in de openingsronde voor het eerst in zijn carrière opnemen tegen Berankis uit Litouwen. Berankis stond een jaar geleden nog in de top 50 maar is sindsdien weggezakt op de wereldranglijst.

De Litouwer begon het beste aan de wedstrijd en zette de Belg al gauw op een break achterstand. De Loore kon aanklampen en slaagde er net op tijd in om de stand gelijk te trekken. In de tiebreak wist De Loore een mentale tik uit te delen: 7-6 (4).

In de tweede set kon De Loore, dankzij een sterke opslag, veel druk zetten op de opslag van Berankis. De 24-jarige Belg sloeg al gauw een kloof die Berankis niet meer kon overbruggen. Na 1u27 stond de 7-6 (4) en 6-2 overwinning voor De Loore vast. Hji neemt het nu op tegen de winnaar van het duel tussen Ilya Ivashka (ATP-215) en Kevin Krawietz (ATP-349).

Later vandaag komt Clément Geens (ATP-284) nog aan de bak tegen de Tjsech Zdenek Kolar (ATP-288). De twee speelden één keer eerder tegen elkaar. Vorig jaar was Kolar de sterkste in twee sets.

koen

koen

MEER NIEUWS