Home » European Open » De Loore nipt onderuit in eerste ATP-wedstrijd

De Loore nipt onderuit in eerste ATP-wedstrijd

De Loore nipt onderuit in eerste ATP-wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-174) is er niet in geslaagd om zijn eerste ATP-wedstrijd op de European Open (€ 635 645) in Antwerpen te winnen. Hij moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de jonge Amerikaan Taylor Fritz (ATP-70).

Onze 23-jarige landgenoot begon zonder complexen aan zijn eerste ATP-wedstrijd. Hij ging meteen door de opslag van de 18-jarige Fritz, die vorig jaar nummer één stond op de juniorenranking. De Amerikaan brak terug maar even later kon De Loore opnieuw een break forceren. De set ging met 6-3 naar onze landgenoot.

In set twee was De Loore meteen op achtervolgen aangewezen. De Amerikaan bleef sterk serveren en onze landgenoot kon geen break forceren, set twee ging met 4-6 naar Fritz. In de derde set ging het gelijk op tot 3-3, maar toen maakte de De Loore enkele foutjes. Fritz forceerde de beslissende break en won de set met 4-6.

De Loore reageerde na afloop van de wedstrijd: “Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld, maar ik heb toch een goede wedstrijd gespeeld. Ik ben blij met de kans die ik kreeg, misschien ben ik iets te overmoedig geweest. Nu speel ik nog drie toernooien in Amerikan. Ik heb dit jaar een serieuze sprong gemaakt en wil volgend seizoen aar de top 100. Ik speelde nu voor het eerst een ATP-toernooi en dat smaakt naar meer.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws