Home » Geen categorie » De Loore raast door naar Qatarese halve finale

De Loore raast door naar Qatarese halve finale

De Loore raast door naar Qatarese halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-487) staat in de halve finale van de  6th Qatar ITF Futures 2015 ($ 10 000). Zijn kwartfinale was nauwelijks a walk in the park te noemen. Voor Michaël Geerts (ATP-460) zit het toernooi er intussen wel op. 

De Loore blijft imponeren in Qatar. Hij gaf nog geen set prijs en zijn eerste twee tegenstanders konden samen nauwelijks acht spelletjes naar zich toe trekken. Als vierde reekshoofd kwam De Loore in zijn kwartfinale tegenover de Italiaan Pietro Licciardi (ATP-435) te staan. Inderdaad, de man die gisteren de hoop op een Belgisch duel aan diggelen schoot. Licciardi trad immers aan tegen de Antwerpse Michaël Geerts en nam in drie sets afstand van onze landgenoot. Geerts won set 1 gemakkelijk met 6-1 maar moest dan toezien hoe Licciardi met de volgende twee sets en dus ook met de ontmoeting met De Loore aan de haal ging, 4-6 en 3-6.

Reden genoeg voor De Loore om er meer dan volledig voor te gaan. En dat deed hij met verve! Hij liet geen spaander heel van de Italiaan. In een mum van tijd stond de tweemaal 6-1 op het scorebord. De Loore plaatst zich zo voor de halve finale waarin hij kan kennismaken met de Schotse Scott Clayton (ATP-384), die eerder het eerste reekshoofd Alexander Ward (ATP-332) uit het toernooi kegelde.

In het dubbelspel speelden De Loore en Verboven vandaag hun halve finale. Ze kwamen uit tegen het Brits-Duitse duo Luke Bambridge (ATP D-291) / Mats Moraing (ATP-499). De Belgen leken nooit echt in de wedstrijd te komen en zagen met 2-6 en 3-6 de finale aan hun neus voorbijgaan. Bambridge schakelde eerder ook Verboven uit in het enkelspel.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws