Home » Rising Stars Tennis Tour » De Loore, Salman en Dubail naar halve finales in Knokke

De Loore, Salman en Dubail naar halve finales in Knokke

De Loore, Salman en Dubail naar halve finales in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag stonden er vier Belgen in de kwartfinales in Knokke. Joris De Loore, Omar Salman en Julien Dubail wonnen hun wedstrijd. Voor Jonas Merckx is het toernooi afgelopen.

Rising Star Omar Salman (foto) nam het op tegen de Nederlander Scott Griekspoor. De eerste set was spannend en ging gelijk op. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin trok de Belg aan het langste eind met 7-5. De tweede set ging vlotter voor Salman, hij haalde het met 6-3. De 19-jarige Salman plaatst zich voor de derde keer in zijn carrière voor de halve finales van een $ 10.000-toernooi.

De tweede kwartfinale ging tussen de Belgen Jonas Merckx en Julien Dubail. De eerste set ging naar Merckx met 6-3. De tweede en derde set gingen naar het vijfde reekshoofd, Dubail.

Achtste reekshoofd Joris De Loore speelde tegen kwalificatiespeler Florian Lakat. De Loore won de eerste set met 6-4. Ook de tweede set ging vlot naar de Belg: 6-1.

De vierde wedstrijd werd gespeeld tussen de Fransman Jerome Inzerillo en de Braziliaan Eduardo Dischinger. De Fransman haalde het met 6-3 en 6-4.

In het dubbelspel werden er twee spannende wedstrijden gespeeld. Sander Gillé en de Nederlander David Pel wonnen hun kwartfinale met 13-11 in de supertiebreak van de Belgen Joran Vliegen en Stijn Meulemans. Ook het Belgische duo Louis Cant en James Junior Storme moest nipt het onderspit delven in de supertiebreak (13-11) tegen het Australische duo Maverick Banes en Jacob Grills.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws