Home » Geen categorie » De Loore start uitstekend in kwalificaties Turijn

De Loore start uitstekend in kwalificaties Turijn

De Loore start uitstekend in kwalificaties Turijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-286) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het kwalificatietoernooi van het Italiaanse Turijn (Challenger, gravel, € 42 500). Hij versloeg in de eerste ronde de Zwitser Yann Marti (ATP-322).

De Loore probeert zich als vijfde reekshoofd via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel in Turijn. In de eerste ronde ontmoette hij de Zwitser Marti. Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Onze landgenoot verkeert duidelijk in goede vorm en snelde in de eerste set naar 6-0. In de tweede set bood Marti meer weerwerk en bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was de 22-jarige West-Vlaming nipt met 8-6 te sterk. In de tweede kwalificatieronde moet hij aan de bak tegen de Fransman Maxime Hamou (ATP-352).

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

In Turijn staan twee andere landgenoten al rechtstreeks op de hoofdtabel. Kimmer Coppejans (ATP-146) speelt als achtste reekshoofd in de eerste ronde tegen de Italiaanse wildcard Lorenzo Sonego (ATP-354). Yannick Mertens won zondag nog het Futurestoernooi in het Griekse Heraklion en reist nu door naar Turijn. Daar treft hij in de eerste ronde de ervaren Italiaan Filippo Volandri (ATP-205).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws