Home » ATP » De Loore stunt tweede reekshoofd naar huis in Lexington

De Loore stunt tweede reekshoofd naar huis in Lexington

Joris De Loore (ATP-377) heeft voor een verrassing gezorgd op het challengertoernooi in Lexington (Verenigde Staten, $ 75 000). Hij klopt het tweede reekshoofd in drie sets.

De Loore stond voor de moeilijke opdracht in de tweede ronde tegen het tweede reekshoofd Marc Polmans (ATP-178). In hun eerste onderlinge ontmoeting kwam de Bruggeling al snel op een achterstand te staan. Hij won slechts een handvol punten en moest zijn zinnen zetten op de tweede manche.

De Belg herpakte zich goed en kwam meteen op een break voorsprong. Die break gaf hij niet meer uit handen en bracht de wedstrijd weer in evenwicht. In de derde en beslissende set vielen er veel breaks te noteren. De Loore gaf twee keer een break voorsprong uit handen voordat hij een beslissende kloof kon slaan. Na 2 uur en 3 minuten stond de 1-6, 6-3 en 6-4 winst voor de Belg vast. Hij speelt in de kwartfinale voor het eerst tegen de thuisspeler Collin Altamirano (ATP-372).