Home » Geen categorie » De Loore stunt zich naar tweede ronde op Challenger in Amerika

De Loore stunt zich naar tweede ronde op Challenger in Amerika

De Loore stunt zich naar tweede ronde op Challenger in Amerika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-187) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challenger-toernooi van Stockton in de VS ($ 100 000). Hij verschalkte daarvoor in de openingsronde het eerste reekshoofd.

De Loore koos er voor om een thuismatch op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500 +H) te laten schieten en ging in plaats daarvan op toernee in de VS. In Stockton leverde die beslissing in elk geval op.

Hoewel De Loore met de Amerikaan Bjorn Fratangelo (ATP-112) de moeilijkst mogelijke loting voorgeschoteld kreeg, liet de Belg de moed allerminst zakken. Het eerste reekshoofd startte nochtans verschroeiend en verzilverde twee breaks in het eerste bedrijf. De Loore probeerde wel wat terug te doen, maar wist zijn kansen niet te verzilveren en moest dus een 3-6-nederlaag verwerken.

Het verlies van de eerste set lag De Loore niet zwaar op de maag. In de tweede set draaide hij de rollen om en ging hij twee keer door de opslag van Fratangelo. Op zijn eigen opslag bleef de West-Vlaming secuur en zo hing hij met 6-3 de bordjes in evenwicht.

De derde set was nagelbijtend spannend. Beide mannen hadden ernstige problemen om hun eigen opslagspelletjes binnen te halen, en de kansen volgden elkaar in sneltempo op. Tot twee keer toe werd een break voorsprong ongedaan gemaakt. Met een goed getimede break trok De Loore het laken uiteindelijk alsnog naar zich toe. Na iets meer dan twee uur spelen kwam er 7-5 op het scorebord.

In de tweede ronde komt De Loore uit tegen Noah Rubin (ATP-192), een andere Amerikaan. Zij speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws