Home » Geen categorie » De Loore zorgt voor ‘double bagel’, blessure voor Vanneste

De Loore zorgt voor ‘double bagel’, blessure voor Vanneste

De Loore zorgt voor ‘double bagel’, blessure voor Vanneste

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi in Doha, Qatar, de 1st Qatar ITF Futures 2013 ($ 10 000). Jeroen Vanneste zag zich in zijn eerste ronde genoodzaakt om er de brui aan te geven.

Joris De Loore (ATP-565), het achtste reekshoofd, werd in de eerste ronde uitgeloot tegen wildcard Jassem Al Zeyara (N.R.), een vijftienjarige Qatarees. Voor Al Zeyara was het zijn eerste ervaring op een hoofdtabel op een ITF-toernooi, en dat zal hij niet snel vergeten. De Loore was oppermachtig, en had geen medelijden voor de Benjamin van het toernooi. Geen enkel game gunde hij de Qatarees: 0-6 en 0-6. In de tweede ronde had De Loore het een pak moeilijker tegen de Nederlander Kevin Griekspoor (ATP-716). Hij had namelijk drie sets nodig: 6-4, 2-6 en 6-3.

Ook Jeroen Vanneste (ATP-825) kwam in de eerste ronde van het toernooi van Doha in actie. Hij werd – na een knappe week vorige week – uitgeloot tegen de Duitser Dominik Schulz (ATP-779). Die match verliep echter niet zoals Vanneste gewild had. Hij had last van een knieblessure en moest, nadat hij de eerste set verloren had met 2-6 en ook in de tweede set met 1-3 in het krijt stond, de handdoek gooien. Al bij al lijkt de blessure voor Vanneste echter toch wel mee te vallen, en hij hoopt toch terug fit te zijn om volgende week opnieuw op het terrein te staan.

Jeroen Vanneste

Had to retire today in my 1st round in Doha at 26 13 because of a left knee injury ! Hope it will be better soon so I can play next week !

“Ik heb vandaag moeten opgeven in mijn eerste ronde van Doha bij 2-6 1-3 omdat ik geblesseerd ben aan mijn linker knie! Ik hoop dat het snel terug beter is zodat ik volgende week terug kan spelen!”

In de kwartfinale moet Joris De Loore de baan op tegen de Colombiaan Cristian Rodriguez (ATP-633). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws