Home » Geen categorie » De Minaur en Auger-Aliassime stelen de show in Indian Wells

De Minaur en Auger-Aliassime stelen de show in Indian Wells

De Minaur en Auger-Aliassime stelen de show in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 909 960) hebben Alex de Minaur (ATP-141) en Felix Auger-Aliassime (ATP-169) zich in de schijnwerpers gewerkt. Nick Kyrgios (ATP-20) gaf verstek voor het toernooi. 

Een dag nadat de volgende generatie zich met grote trom aandiende, lieten ook de Minaur en Auger-Aliassime van zich horen. De Minaur, die aan het begin van het seizoen zijn eerste ATP-finale speelde, won in de openingsronde van de 85 plaatsen hoger gerangschikte Jan-Lennard Struff (ATP-56).

De twee maakten er een spektakelstuk van en de Minaur won na meer dan tweeënhalf uur tennis met 3-6, 7-6 (3) en 7-6 (5). De 19-jarige Australiër mag zich nu opmaken voor een wedstrijd tegen Juan Martin del Potro (ATP-8).

De 17-jarige Auger-Aliassime uit Canada schakelde in de eerste ronde zijn landgenoot Vasek Pospisil (ATP-75) uit. De US Open-kampioen bij de junioren in 2016 maakte de partij uit met 6-2 en 7-6 (4) en won zo zijn eerste wedstrijd op het ATP-niveau. Hij komt nu opnieuw uit tegen een Canadees: Milos Raonic (ATP-38).

Gaël Monfils (ATP-42) was weer zijn entertainende zelve in zijn wedstrijd tegen Matthew Ebden (ATP-78). De Fransman won in de eerste ronde met 6-3 en 6-3 en mag het nu opnemen tegen de boomlange Amerikaan John Isner (ATP-18).

In een Amerikaans duel kon Ernesto Escobedo (ATP-117) verrassend winnen van Frances Tiafoe (ATP-64) met 7-5 en 6-3. De 21-jarige Escobedo, van Mexicaanse afkomst, kreeg een wild card van de organisatie en maakte daar dankbaar gebruik van. Hij komt van een familie zonder al te veel middelen en trainde op de publieke courts van Los Angeles.

“Ik heb nooit het gevoel gehad dan mijn familie arm was. We hadden alles wat we nodig hadden denk ik. Geld speelt geen rol voor mij. Of we nu één dollar of één miljoen dollar hebben, ik ga steeds met een lach op mijn gezicht naar buiten. Mijn familie heeft wel veel opgeofferd voor mij, vooral mijn vader. Daar ben ik erg dankbaar voor.”

Minder goed nieuws voor de fans van Kyrgios. De Australiër trok zich terug uit het toernooi door een elleboogblessure die hem eerder al aan de kant hield. Of deze blessure zijn deelname aan het ATP-toernooi van Miami in gevaar brengt, is nog onduidelijk.

 

 

 

koen

koen

Meer nieuws