Home » Geen categorie » De nieuwigheden van Wimbledon 2015

De nieuwigheden van Wimbledon 2015

De nieuwigheden van Wimbledon 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de jaarlijkse lente persconferentie van Wimbledon werden deze week heel wat nieuwigheden voorgesteld door toernooidirecteur Philip Brook. Tennisplaza België maakt een overzicht.

Eén week later

Zoals eerder aangekondigd, worden The Championships dit seizoen één week later dan anders georganiseerd. Op die manier wil men de spelers meer rust en recuperatietijd gunnen na Roland Garros. De aanpassing van gravel naar gras zou nu gemoedelijker moeten verlopen. Er staan ook heel wat nieuwe grastoernooien op de planning: o.a. in Stuttgart (ATP) en Nottingham (ATP en WTA).
 

(Alweer) meer prijzengeld

Het totale prijzengeld van Wimbledon wordt dit jaar met zeven procent opgetrokken tegenover 2014. Brook deelt dit seizoen maar liefst 26,75 miljoen pond uit, een slordige 37,4 miljoen euro. De winnaars in het enkelspel krijgen zowel bij de mannen als bij de vrouwen elk 1,88 miljoen pond (2,6 miljoen euro). Verlies je in de eerste ronde? Dan heb je alsnog recht op 29 000 pond (40 500 euro). “Zonder ‘s werelds beste tennissers, zouden we niet de kans hebben om ‘s werelds beste tennistoernooi te organiseren”, klinkt het bij toernooidirecteur Brook. “Daarom vinden we dit niveau van prijzengeld terecht. Het is belangrijk dat we hen goed betalen.”
 

Vernieuwde spelersfaciliteiten

Niet alleen financieel zullen de spelers niets tekort komen, er werd ook hard gewerkt aan nieuwe faciliteiten. Zo werd het Aorangi Pavilion, waar tot vorig jaar staff en spelers door elkaar liepen, omgetoverd tot een heus spelersdorp. “Het Aorangi Pavilion ligt in het hart van het trainingscomplex en we hebben ons best gedaan om aan alle noden van de spelers, zowel seniors als juniores te voldoen”, vertelt Brook. “Het aantal lockers is verdubbeld, er zijn nieuwe ijsbaden, een privé-fysiotherapie én privé-massageruimte en de spelers kunnen er dit seizoen ook terecht in een nieuw restaurant.”

Ook in de bij spelers befaamde Millennium Building werden de nodige aanpassingen doorgevoerd. Zo werd de hele infrastructuur vernieuwd en uitgebreid én werden ook hier nieuwe ijsbaden geïnstalleerd.
 

Website

Dit seizoen krijgen alle tennissers toegang tot een spelerswebsite waar ze alle informatie over hun wedstrijden kunnen raadplegen, maar ook speelschema’s kunnen opvragen, kunnen nagaan waar en wanneer er een oefenterrein vrij is…
 

Zélfs voor de media…

tastte Brook diep in zijn portefeuille. Journalisten en fotografen krijgen namelijk meer werkruimte en 24 op 24 toegang tot een eigen restaurant dat de helft zo groot is dan vroeger en een uitgebreidere kaart heeft.
 

En voor mij?

Voor de bezoekers verandert er dit seizoen (helaas) weinig, maar er zal wel meer tennis kunnen gekeken worden. Zo worden banen 14 en 15 opnieuw bespeelbaar gemaakt. O ja, ook nog dit: banen 12 en 18 zijn vanaf dit seizoen ook uitgerust met Hawk-Eye. Dat brengt het totaal aantal gecoverde banen op zes.
 
[alert type=”info” title=”Wimbledon 2015: 29 juni – 12 juli”]Meer informatie over het toernooi vind je op wimbledon.com.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws