Home » Expert » De strijd om nummer één is nog niet voorbij voor de mannen

De strijd om nummer één is nog niet voorbij voor de mannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Met het laatste grandslamtoernooi in het vizier hebben drie mannen de kans om na de US Open nummer één te worden of te blijven. Rafael Nadal (ATP-1), Andy Murray (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) vechten het onderling uit. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Sinds maandag staat Nadal weer op de eerste plaats in de wereldranglijst. Maar na de US Open zou dat wel eens anders kunnen zijn. Het verschil met Murray (500 punten) en Federer (505 punten) is niet onoverkomelijk. Nadal haalde vorig jaar de vierde ronde en moet dus 180 punten laten vallen terwijl Murray 360 punten te verdedigen heeft dankzij zijn kwartfinale in 2016. Federer heeft echter geen punten te verdedigen.

Er zijn verschillende scenario’s waarin Federer de kroon van Nadal zou kunnen overnemen. Simpel gezegd moet Federer één ronde verder raken dan Nadal om de nummer één positie over te nemen. Wanneer Nadal minstens de kwartfinale haalt, moet Federer de halve finale halen om nummer één te worden. Maar wanneer Federer bijvoorbeeld in de vierde ronde verliest, blijft Nadal nummer één ook al gaat hij onderuit in de eerste ronde.

Murray is de enige die roet in het eten van de Zwitser en de Spanjaard kan gooien. Als Murray sterk presteert, verandert de analyse ietwat. Wanneer de Brit verliest in de kwartfinale of daarvoor zal hij naar de derde plaats zakken, ongeacht wat Federer en Nadal doen. Moest Murray de titel winnen op de US Open wordt hij hoe dan ook opnieuw nummer één.

 

koen

koen

MEER NIEUWS