Home » Geen categorie » De Sutter strandt in kwartfinales

De Sutter strandt in kwartfinales

De Sutter strandt in kwartfinales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Justine De Sutter heeft zich niet kunnen plaatsten voor de halve finales van het Jolie Ville Golf F12 Women’s-toernooi in Sharm El Sheikh, Egypte ($ 10 000). In het dubbelspel heeft ze zich aan de zijde van Elise Mertens wel kunnen plaatsen voor de finale.

Justine De Sutter (WTA-989) wist dat ze voor een moeilijke opdracht stond wou ze de halve finale bereiken. Daarvoor moest ze namelijk voorbij het derde reekshoofd, de Tsjechische Martina Kubicikova (WTA-499). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar, maar er was natuurlijk wel dat rankingsverschil om ‘u’ tegen te zeggen.

En dat werd ook duidelijk op het plein. Martina Kubicikova hield de teugels strak in handen en gaf Justine De Sutter maar heel weinig kansen. De Belgische probeerde wel telkens mee te gaan in de set, maar schoot tweemaal te kort: 2-6 en 3-6.

In het dubbelspel heeft Justine De Sutter (WTA-723) zich wel kunnen plaatsten voor de finale. Samen met Elise Mertens (N.R.) nam ze de maat van de tweede reekshoofden Al Nabhani (WTA-398) en Juan (WTA-665). Met een break voorsprong pakte het Belgische duo de eerste set met 6-4. Daarna liep het even mis (1-6) en kwam er een super-tiebreak aan te pas om te bepalen wie er naar de finale mocht. Daarin wonnen De Sutter en Mertens met het kleinst mogelijke verschil: 10-8. In de finale nemen De Sutter en Mertens het op tegen de Russische Alina Mikheeva (WTA-736) en de Canadese Jilian O’Neill (N.R.).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws