Home » Grand Slam » Roland Garros » De tegenstanders van onze acht Belgen op Roland Garros

De tegenstanders van onze acht Belgen op Roland Garros

De tegenstanders van onze acht Belgen op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Morgen start het tweede grandslamtoernooi van het jaar, Roland Garros. De acht Belgische deelnemers kennen sinds gisteren hun tegenstanders. Hieronder een kort overzicht.

Mannen

David Goffin (ATP-18), het zeventiende reekshoofd in Parijs, kende zijn grote doorbraak in het tenniscircuit bij zijn eerste deelname aan Roland Garros in 2012. Als lucky loser schopte hij het toen tot de vierde ronde, waarin hij werd uitgeschakeld door Roger Federer (ATP-2). De voorbije twee jaren werd de 24-jarige Luikenaar telkens in de eerste ronde uitgeschakeld. In zijn eerste ronde zal hij het opnemen tegen Filip Krajinovic (ATP-99) uit Servië. De 23-jarige Krajinovic staat voor de tweede keer in zijn carrière op de hoofdtabel in Parijs, in 2012 strandde hij in de eerste ronde. Het enige onderlinge duel tussen Goffin en Krajinovic werd vorig jaar in twee sets gewonnen door de Belg.

Steve Darcis (ATP-78) neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaan Simone Bolelli (ATP-59). In onderlinge duels leidt de Belg met 2-1. Het laatste duel werd vorig jaar gespeeld en werd gewonnen door de Italiaan. Het beste resultaat van Darcis dateert van 2011 toen hij de derde ronde bereikte. Ook Bolelli geraakte nooit verder dan de derde ronde.

Ruben Bemelmans (ATP-95) kon zich voor de eerste keer rechtstreeks plaatsen voor de hoofdtabel van de French Open. Hij speelt tegen de Duitser Benjamin Becker (ATP-45). De Belg verloor al drie keer van de Duitser op het Challengercircuit, maar telkens kon Bemelmans een set meepikken. De 31-jarige Becker kon zich in zes deelnames nog nooit plaatsen voor de tweede ronde.

Kwalificatiespelers Kimmer Coppejans (ATP-109) en Germain Gigounon (ATP-208) spelen respectievelijk tegen thuisspelers Nicolas Mahut (ATP-112) en Richard Gasquet (ATP-21). De 21-jarige Coppejans, winnaar van het juniorentoernooi in 2012, speelde vorig jaar een eerste keer tegen de 31-jarige Mahut. De Fransman won toen in drie sets op het grastoernooi van ‘s-Hertogenbosch. Mahut kon nog nooit schitteren op het Franse grandslamtoernooi en kon maar één keer de derde ronde halen in vijftien deelnames. De tegenstander van Gigounon daarentegen, Gasquet, behaalde al drie maal de achtste finales in Parijs. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Gigounon en Gasquet.

Vrouwen

Kirsten Flipkens (WTA-73) speelt tegen de Russische Elena Vesnina (WTA-95). In vier onderlinge duels kon de Belgische slechts één maal winnen van de Russische. De duels dateren wel al van enkele jaren geleden. Zowel Flipkens als Vesnina geraakten nog niet verder dan de tweede ronde. Vesnina boekte op Roland Garros meer succes in het dubbelspel, ze won er in 2013 aan de zijde van haar landgenote, Ekatarina Makarova.

Yanina Wickmayer (WTA-79) treft het negentiende reekshoofd, Elina Svitolina (WTA-19) uit Oekraïne. De Belgische speelde al twee maal de derde ronde in Parijs, Svitolina geraakte nog niet verder dan de tweede ronde. Het wordt het eerste duel tussen Wickmayer en de 20-jarige Svitolina.

Alison Van Uytvanck (WTA-88) bekampt de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-51). Het is al de tweede ontmoeting tussen de twee 21-jarige meisjes in 2015. De Slovaakse haalde het twee maal in twee korte sets. Vorig jaar liet Schmiedlova van zich horen in Parijs door Venus Williams uit te schakelen in de tweede ronde.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws