Home » WTA » Debacle rond WTA-toernooi van Boedapest: Belgische speelsters zijn de dupe

Debacle rond WTA-toernooi van Boedapest: Belgische speelsters zijn de dupe

Debacle rond WTA-toernooi van Boedapest: Belgische speelsters zijn de dupe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vorig jaar won Alison Van Uytvanck (WTA-47) de Hungarian Ladies Open in Boedapest, maar ze kan dit jaar haar titel niet verdedigen. Amper twee weken voor de start van het toernooi liet de WTA weten dat het toernooi afgelast is.

Op social media gonsde het de afgelopen dagen van de geruchten over de Hungarian Ladies Open. Het toernooi zou dit jaar niet plaatsvinden in Boedapest, maar in Debrecen, de tweede stad in Hongarije. Het toernooi zou van 17 tot 23 februari georganiseerd worden in de Fonix Hall, maar er stond blijkbaar al een ander evenement geprogrammeerd in die week.

Van Uytvanck kaartte samen met Kirsten Flipkens (WTA-81) en Ysaline Bonaventure (WTA-115) de situatie aan op Twitter. “Wat doe ik met mijn vliegtickets? Welk ander toernooi kan ik spelen”, vroeg Bonaventure zich af, net als Flipkens. “Ik heb 280 punten te verdedigen deze week, wat kan ik doen?”, postte Van Uytvanck.

De WTA kwam zaterdag met een officiële verklaring waarin bevestigd werd dat het toernooi afgelast werd: “We dachten eerst dat de locatie beschikbaar was, maar blijkbaar is er al een ander evenement tijdens diezelfde week. We hebben geprobeerd om een oplossing te vinden, maar dat was helaas niet mogelijk”.

De speelsters die ingeschreven waren in Debrecen, mogen nu deelnemen aan de kwalificaties van het WTA-toernooi van Dubai, waar er twaalf extra plaatsen op de tabel gecreëerd worden. Bonaventure is niet helemaal tevreden met de oplossing: “De speelsters krijgen hun vliegtuigticket en hotel terugbetaald, maar onze staff niet. En de speelsters die niet in de kwalificaties van Dubai binnen geraken krijgen een kleine compensatie.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws