Home » ATP » Deens toptalent krijgt boete wegens homofoob gedrag

Deens toptalent krijgt boete wegens homofoob gedrag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rijzende ster Holger Rune (ATP-231) heeft van de ATP een boete gekregen wegens een reeks homofobe opmerkingen tijdens een wedstrijd op de Challenger Tour.

Er ontstond heel wat commotie op sociale media nadat de amper 18-jarige Deen tijdens zijn halve finale op het challengertoernooi in Biella (Italië, CH 80) enkele homofobe uitspraken had gedaan.

You are a pussy player” en “You are playing like a faggot ass“, sakkerde Rune tijdens die partij tegen zichzelf. Niet veel later voegde hij er ook nog “Allez, faggot” aan toe nadat hij een punt won. Faggot is een beledigende term voor homo.

Kort na de wedstrijd bood de jonge Deen wel zijn excuses aan via zijn Instagram-account: “Ik wil mij verontschuldigen indien ik iemand heb beledigd door het slechte taalgebruik tegen mezelf tijdens mijn halve finale van gisteren bij enkele belangrijke punten. Dit zal uiteraard niet meer gebeuren.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Boete

Volgens het Deense TV2 Sport kreeg Rune voor zijn discriminerende uitspraken een boete van 1 500 euro opgelegd door de ATP.

Het 18-jarige toptalent liet zich in ieder geval niet afleiden door alle commotie, want hij won later die week in Biella het toernooi en pakte zo zijn eerste challengerzege.

Rune is momenteel het nummer 231 op de wereldranglijst en won in 2019 Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) bij de junioren. Dit jaar boekte hij voor het eerst een overwinning op de ATP-tour op het toernooi van Santiago (Chili, ATP 250) waar hij meteen de kwartfinale bereikte.

Bekijk (en beluister) hieronder de bewuste beelden waarin Rune de controversiële uitspraken doet.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS