Home » European Open » Degelijke Goffin stoot door naar Antwerpse kwartfinale

Degelijke Goffin stoot door naar Antwerpse kwartfinale

Degelijke Goffin stoot door naar Antwerpse kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De laatste match vandaag lokte het meeste bezoekers. Terecht, want onze Belgische nummer één, David Goffin (ATP-12) mocht eindelijk zijn intrede maken in de Lotto Arena. Hij nam het op tegen Florian Mayer (ATP-55). 

Zowel Goffin als Mayer draagt een opvallend ensemble. David opteert voor streepjes, terwijl de Duitser meegaat in het flashy avontuur van Adidas. De onderlinge ontmoetingen uit het verleden pleiten niet meteen in het voordeel van onze landgenoot. Ze speelden twee keer tegen elkaar, telkens won Mayer. Hun laatste duel dateert desalniettemin van 2013.

Goffin won de toss en verkoos te serveren. Een goede keuze zo bleek, hij behield zijn opslagspel en kwam 1-0 voor. De Duitser maakte echter snel gelijk, 1-1. De twee deden aan haasje over tot het cruciale, zevende game. Mayer’s bal raakte de netband, Goffin liep voluit in het terrein en knalde de bal metershoog de lucht in. De eerste break was bij deze gemaakt, 4-3 in het voordeel van de Duitser.

Beide spelers bleven de lijnen viseren, de ene keer al met wat meer succes dan de andere. Hoewel de gesprongen backhand van Mayer een gevaarlijk wapen bleef, kon de Duitser een rebreak niet verhinderen. Goffin kwam terug tot 5-5 en bouwde zelfs opnieuw een voorsprong uit. Mayer verloor even zijn focus, voldoende voor Goffin om tot 7-5 setwinst over te gaan.

Onze landgenoot opende de tweede set maar kreeg meteen een breakpunt tegen. Met een dubbele fout wierp hij Mayer het spel in de schoot. Hij kreeg weliswaar onmiddellijk een herkansing en bracht de bordjes overtuigend weer in evenwicht. Goffin kwam zelfs 3-2 voor te staan en vergrootte die voorsprong dankzij een knullig opslagspel met maar liefst twee dubbele fouten van Mayer, 4-2.

Goffin kwam helemaal op kruissnelheid in het zevende spel en liet geen spaander meer heel van zijn tegenstander. Mayer sputterde nog even tegen, beperkte de schade tot 5-3 en ging dan zelfs door de opslag van Goffin naar 5-4. Wat later was het feestje echter gedaan voor de Duitser. Van de drie breakpunten kreeg hij er geen enkel meer weggewerkt. Met een knappe passing maakte Goffin het af, 6-4. Hij mag zich zo klaarmaken voor een gezellig onderonsje met Marius Copil (ATP-198), die eerder vandaag Steve Darcis (ATP-120) versloeg.

“Met de vermoeidheid gaat het dag na dag beter”, verklaarde Goffin op de persconferentie. “Op een donderdag beginnen is natuurlijk speciaal, ik ben heel blij met mijn eerste overwinning. Het is de eerste editie van het toernooi, ik ben eerste reekshoofd, dat brengt wat druk met zich mee. Aan de Masters in Londen denk ik nog niet, ik ben nog niet aan het rekenen.”

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws