Home » Grand Slam » Wimbledon » Del Potro boekt eerste zege op grandslam sinds 2014

Del Potro boekt eerste zege op grandslam sinds 2014

Del Potro boekt eerste zege op grandslam sinds 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Juan Martin Del Potro (ATP-165) is sterk begonnen aan Wimbledon. De Argentijn ging voorbij de Fransman Stephane Robert (ATP-79) en won zo zijn eerste wedstrijd op een grandslam sinds de Australian Open van 2014.

Del Potro won in 2009 op 20-jarige leeftijd de US Open en bereikte met de vierde plaats zijn hoogste ATP-ranking. De afgelopen jaren sukkelde hij echter met verschillende blessures. Op de Australian Open van 2014 speelde de Argentijn zijn laatste grandslam en toen strandde hij in de tweede ronde. Nu liet hij Roland Garros schieten om zich volop voor te bereiden op Wimbledon.

De eerste ronde op Wimbledon was voor Del Potro een vluggertje. Het 27-jarige Argentijn haalde het in anderhalf uur met 6-1, 7-5 en 6-0 van de 36-jarige Fransman Robert. Del Potro’s opslag draaide nog niet op volle toeren. Hij sloeg in de partij vijf aces en had een eerste opslagpercentage van 65 procent. De tennisfans zijn gewend aan meer aces van het Argentijnse opslagkanon.



In de tweede ronde moet Del Potro aan de bak tegen het Zwitserse vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-5). Wawrinka haalde het in vier sets ( 7-6(4), 6-1, 6-7(2) en 6-4) van de Armerikaanse belofte Taylor Fritz (ATP-65).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws