Home » Grand Slam » Australian Open » Del Potro en Keys zeggen af voor Australian Open

Del Potro en Keys zeggen af voor Australian Open

Del Potro en Keys zeggen af voor Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open zal volgend jaar twee grote namen moeten missen. Juan Martin del Potro (ATP-38) en Madison Keys (WTA-8) geven allebei forfait voor de eerste grandslam van 2017.

Del Potro liet eerder al weten dat hij twijfelde over zijn deelname aan de Australian Open. Vrijdagavond hakte de Argentijn de knoop door. Omwille van algemene gezondheidsredenen, zegt hij af voor de eerste grandslam van 2017. “In 2017 wil ik ervan genieten om gezond te zijn en wil ik gemoedsrust bereiken”, zei Del Potro in een mededeling.

Ook bij de vrouwen haakt een topper af voor de Australian Open. De Amerikaanse Keys, het nummer acht van de wereld, deelde op Twitter mee dat ze niet zal deelnemen. “Drie dagen na mijn deelname aan de Masters, heb ik een kleine ingreep ondergaan aan mijn linkerpols. Hoewel de operatie goed verliep, wil ik geen enkel risico nemen. Ik wil rustig mijn tijd nemen om te herstellen zodat ik mijn beste niveau weer kan halen”, zei de 21-jarige Amerikaanse. In dezelfde mededeling liet ze ook weten dat ex-toptennisspeelster Lindsay Davenport opnieuw haar coach wordt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws