Home » Olympische Spelen » Del Potro: “Ik heb een kleine kans tegen Djokovic”

Del Potro: “Ik heb een kleine kans tegen Djokovic”

Del Potro: “Ik heb een kleine kans tegen Djokovic”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er staat meteen een blockbuster op het programma in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi in Rio De Janeiro. Ex-US Openwinnaar Juan Martin Del Potro (ATP-145) kruist de degens met nummer één Novak Djokovic. Del Potro gaat voluit voor een stunt.

Het duel tussen Djokovic en Del Potro is een heruitgave van de kleine finale op de Olympische Spelen in Londen in 2012. Toen klopte Del Potro de Servische topper en veroverde zo de bronzen medaille. In de voorbije vier jaar ging de carrière van Djokovic crescendo, terwijl Del Potro heel lang out was met drie polsoperaties.

Djokovic start overduidelijk als favoriet maar Del Potro gelooft toch in zijn kansen. De Argentijn denkt dat hij kan winnen als hij zijn beste tennis bovenhaalt: “Als ik sterk speel, goed serveer en mijn forehand goed draait, heb ik misschien een kleine kans om te winnen. Deze match zal volledig anders zijn dan de partij van vier jaar geleden op de Olympische Spelen”, zegt de US Openwinnaar van 2009 tegen de pers in Rio.

Novak Djokovic - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Novak Djokovic – © Christopher Levy (www.flickr.com)

“Mijn spel is niet zo goed als vier jaar geleden. Ik kijk er nog steeds naar uit om een goede match te spelen. Als het publiek me volop steunt, zal het een interessante partij worden”, besluit Del Potro. De partij tussen Del Potro en Djokovic staat zondag op het programma.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws