Home » Olympische Spelen » Del Potro stuurt Djokovic naar huis na emotionele partij

Del Potro stuurt Djokovic naar huis na emotionele partij

Del Potro stuurt Djokovic naar huis na emotionele partij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Juan Martin Del Potro (ATP-145) heeft voor dé stunt gezorgd op het olympisch tennistoernooi. Net zoals vier jaar geleden versloeg hij Novak Djokovic (ATP-1).

In Londen streden Djokovic en Del Potro tegen elkaar om het brons, toen trok de Argentijn aan het langste eind. Djokovic was er erg op gebrand om goud te halen op de Spelen en maar botste in de eerste ronde opnieuw op Del Potro. Na jaren van blessureleed wou de Argentijn laten zien dat hij nog steeds kan stunten op het hoogste niveau, al was zijn dag niet al te best begonnen. Eerder op de dag zat Del Potro veertig minuten vast in de lift in het olympisch dorp.

Del Potro liet knap tennis zien en dwong Djokovic tot een tiebreak in de eerste set, daarin trok de Argentijn verrassend met 7-6(4) aan het langste eind. Ook de tweede set werd beslist door een tiebreak, Del Potro sloeg al snel een onoverbrugbaar kloofje en pakte ook de tweede tiebreak met 7-6(2).

Beide mannen lieten hun emoties de vrije loop, en knuffelden elkaar aan het net. Een zichtbaar aangeslagen Djokovic verliet het terrein in tranen. Na afloop zei Djokovic: “Dit is zonder twijfel één van de meest pijnlijke nederlagen in mijn leven, in mijn carrière. Het is moeilijk om dit te verwerken, zeker nu vlak na de wedstrijd. Het is niet de eerste of laatste keer dat ik een wedstrijd verlies, maar op de Olympische Spelen voelt dit toch compleet anders”.

De bovenste helft van de draw ligt nu verrassend open, wat later op het toernooi nog goed nieuws kan zijn voor David Goffin (ATP-13).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws