Home » Geen categorie » Del Potro wint eerste masterstitel in Indian Wells na spektakelstuk

Del Potro wint eerste masterstitel in Indian Wells na spektakelstuk

Juan Martin del Potro (ATP-8) heeft de macht gegrepen op het ATP Masterstoernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 909 960). Hij versloeg Roger Federer (ATP-1) na een spectaculaire wedstrijd.

Tennisfans werden getrakteerd op een uitstekende wedstrijd die op het scherpst van de snee werd gespeeld. Del Potro en Federer legden elkaar het vuur aan de schenen. Het was de Argentijn die de eerste tik uitdeelde door in de openingsmanche de break te nemen in het vijfde spelletje. Del Potro verloor slechts zes punten op zijn opslag in de eerste set en nam de leiding met de setwinst na 34 minuten.

De tweede set draaide uit op een tiebreak en daarin nam Federer een 6-3 voorsprong. De fans hoopten allemaal op een beslissende derde set, maar del Potro kwam opzetten. De Argentijn kreeg zelfs een wedstrijdpunt bij 7-8 maar Federer stak daar een stokje voor. De Zwitser benutte uiteindelijk zijn vijfde setpunt en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

Dramatische ontknoping

Een wedstrijdpunt in handen maar deze toch prijs moeten geven, dat zal ongetwijfeld door het hoofd van del Potro gespookt houden. Bij een 4-4 stand kon Federer opnieuw een break scoren en hij mocht serveren voor de wedstrijd. Del Potro redde drie wedstrijdpunten en vocht zich weer in de wedstrijd. Wederom moest een tiebreak de beslissing brengen en hierin was del Potro oppermachtig. Na 2 uur en 42 minuten stonden de 6-4, 6-7 (8) en 7-6 (2) winstcijfers vast.

Het is de eerste ATP 1000 Masterstitel voor del Potro die zijn grootste overwinning kon boeken sinds de US Open van 2009 waarin hij ook won van Federer.

“We speelden een goed niveau van tennis”, vertelde del Potro na zijn wedstrijd.

“Ik kan nog niet geloven dat ik de finale heb gewonnen… Ik voel me echt gemotiveerd om hard te blijven werken, ik wil meer titels zoals deze winnen. Dit is wat ik mistte toen ik geblesseerd was. Ik blijf mezelf verrassen en ik wil mezelf blijven verrassen… Ik denk dat het tijd is om te vieren, hier heb ik hard voor gewerkt.”