Home » Olympische Spelen » Del Potro wint thriller van Nadal en strijdt voor goud tegen Murray

Del Potro wint thriller van Nadal en strijdt voor goud tegen Murray

Del Potro wint thriller van Nadal en strijdt voor goud tegen Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-2) en Juan Martin Del Potro (ATP-141) strijden zondag tegen elkaar voor de olympische titel in Rio. Murray won vlot van Kei Nishikori (ATP-7), terwijl Del Potro triomfeerde na een marathonmatch tegen Rafael Nadal (ATP-5).

Nummer twee van de wereld Murray kende in zijn partij geen problemen tegen de Japanner Nishikori. In een uur en twintig minuten snelde de Brit naar de zege met 6-1 en 6-4. Murray kan zichzelf opvolgen als olympisch kampioen.

Daarna betraden Del Potro en Nadal het Centre Court van Rio. Ze trakteerden het publiek op een adembenemende partij met spectaculaire rally’s en toptennis. Nadal nam de beste start met 7-5-winst in de eerste set. Del Potro kwam echter langszij met 6-4.

In de derde set maakten de Argentijn en Spanjaard er een ware thriller van. Del Potro knokte zich door Nadals opslag en mocht bij 5-4 serveren voor de match. De Spanjaard gaf niet op en keerde terug tot 5-5. Del Potro kreeg een spelletje later drie breakkansen maar opnieuw vocht Nadal terug. Uiteindelijk moest na meer dan drie uur een tiebreak de partij beslechten.

Del Potro kwam in de tiebreak met prachtige opslagen en geniale winners op een comfortabele voorsprong. Bij een 6-4-voorsprong redde Nadal de eerste matchbal in een bloedstollende rally. Daarna maakte de Spanjaard echter een fout op zijn opslag en mocht Del Potro juichen na een marathonmatch van 3 uur en 8 minuten. Del Potro zet hiermee een ongelooflijke comeback neer na oneindig veel blessureleed. De 27-jarige Argentijn kuste na zijn zege de grond en liet zijn tranen de vrije loop. Bekijk hieronder ook nog eens het beslissende matchpunt en de emoties van Del Potro!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws