Home » Geen categorie » Denayer makkelijk in kwartfinale, maar verliest in halve finale op de Sardinië Open

Rolstoeltennisser Mike Denayer (ITF Wheelchair-52) plaatste zich makkelijk voor de kwartfinale op de Sardinië Open (ITF 1 Series). Zijn Israëlische tegenstander Adam Berdichevsky (ITF Wheelchair-42) gaf er in de tweede set de brui aan. Denayer leidde toen met 6-2 en 4-3. In de halve finale moest hij de duimen leggen voor de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-13).

De 27-jarige Denayer is nog steeds op zoek naar de nodige punten om te stijgen op de ranking en zo een plaats op de Paralympische Spelen in Rio te bemachtigen. In Sardinië is hij goed op weg om punten te sprokkelen, door zijn plaats in de kwartfinale van een ITF 1 toernooi. In de eerste ronde won hij zonder problemen met tweemaal 6-0 tegen de Italiaan Umberto Carmelo Patermo (ITF Wheelchair-437). Tegen het achtste reekshoofd Berdichevsky won onze landgenoot de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede set 4-3 voor toen de gefrustreerde Israëliër opgaf. Hierdoor plaatste Denayer zich dus makkelijk voor de kwartfinale, waarin hij de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-13) ontmoette. De Brit won zijn beide wedstrijden met een brilscore en het werd dus een zware klus voor de Belgische rolstoeltennisser. Denayer speelde een zeer goede eerste set, maar verloor met 6-4. In de tweede set nam de Brit meer initiatief en won met 6-2. Al bij al een goede prestatie voor de Belg, waarbij de doelstellingen wel bereikt werden.

HALVE FINALE DUBBEL

In het dubbelspel staat Denayer aan de zijde van de Fransman Sebastien Husser (ITF Wheelchair-54) in de halve finale. Na overwinningen tegen de Italianen Lorenzo Bonavita (NG) / Yuri Sabatelli (NG) – 6-0 en 6-0 – en de Zwitsers Raphael Gremion (ITF Wheelchair-102) / Yann Jauss (ITF Wheelchair-177) – 6-3 en 6-0, spelen ze vandaag in de halve finale tegen het tweede reekshoofd Michaël Jeremiasz (FRA, ITF Wheelchair-15) en Stefan Olsson (ZWE, ITF Wheelchair-7).