Home » Geen categorie » Derde challengertitel voor Coppejans

Derde challengertitel voor Coppejans

Kimmer Coppejans (ATP-146) heeft het Challengertoernooi van Mersin (Turkije, € 42 500) op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor thuisspeler Marsel Ilhan (ATP-95) in twee sets. Het is zijn derde eindoverwinning in een Challenger.

Coppejans verloor het hele toernooi nog geen set, en kwam ook in de finale al snel op voorsprong tegen de Turk Ilhan. Die kon nog wel even aanklampen, maar Coppejans schakelde een versnelling hoger en won de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set gunde onze landgenoot de Turk weinig kansen. Met opnieuw 6-2 maakte hij het af na 1 uur en 4 minuten. Het is de eerste keer dat Coppejans een speler uit de top 100 wist te verslaan.

Voor Coppejans is het de derde Challengertitel uit zijn carrière. Vorig jaar schreef hij het toernooi van Meknes op zijn naam, en dit jaar was hij ook de beste in het Chinese Guangzhou . Dankzij zijn overwinning zal Coppejans iets meer dan 20 plaatsen stijgen op de ranking, en uitkomen rond positie 124. Volgende week komt hij in actie in het Italiaanse Vercelli, waar hij het opneemt tegen Hans Podlipnik-Castillo (ATP-199) in de eerste ronde