Home » Geen categorie » Derde dubbelkroon van het jaar voor Zimmermann

Derde dubbelkroon van het jaar voor Zimmermann

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimberley Zimmermann (WTA D-310) heeft haar derde dubbeltitel van het jaar beet. Op het ITF-toernooi van Perigueux, Frankrijk ($ 25 000) was ze aan de zijde van de Italiaanse Camilla Rosatello (WTA D-195) oppermachtig.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Begin juni was Zimmermann er al eens heel dicht bij, maar toen bleek de tegenstand in de finale van het ITF-toernooi van Essen ($ 25 000) net wat te sterk. Deze keer was het echter wel prijs: de derde dubbeltitel van het jaar, de achtste uit haar carrière.

In Frankrijk was niemand opgewassen tegen Zimmermann en Rosatello. Op weg naar de finale liet het gelegenheidsduo slechts zeven games liggen in drie partijen. Als derde reekshoofden startten ze de finale dan ook licht als favoriet tegen vierde reekshoofden Manon Arcangioli (WTA D-296) en Sherazad Reix (WTA D-264). Arcangioli en Reix speelden echter een thuismatch en waren dus zeker niet te onderschatten.

Zimmermann en Rosatello hielden het hoofd koel en namen de wedstrijd stevig in handen. Met 6-4 en 6-3 kroonde het Belgisch-Italiaans duo zich tot dubbelkampioen. Met haar nieuwe titel zal Zimmermann maandag ook voor het eerst in haar carrière de top 300 van het dubbelspel binnenbreken. Zimmermann zelf was dan ook heel tevreden met haar week, zo liet ze weten via Twitter.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS